söndag 30 september 2007

Myrornas krig

Imorse var det myror i vattenkokaren. Vanligtvis vill de suga på den diskade träsmörkniven från Sverige, men nu var de tydligen törstiga på kokat vatten... Bibeln talar om att vi skall se på myran och ta efter dess arbetsiver.
Här är det svårt att undvika att se på myrorna, de är överallt. De hjälper oss att vara snabba med att städa upp små smulor och har vi missat en så tar de hand om den. De tillkallar hela truppen och så hjälps de åt och arbetar hårt. Vi känner oss små inför det uppdrag vi har framför oss. Men vi följer Jesu uppmaning och ber om arbetare till skörden. Är du en av dem? Kontakta oss gärna.

4 kommentarer:

Svenne sa...

Hej vänner, tack för samtalet idag, vi saknar er men gläds i uppdraget. Härligt att se bilden på Jemima när hon tränar, när skall du börja Daniel? Myror är inte så kul men dom är flitiga precis som ni är. Go strong /Svenne

Anonym sa...

Myror i vattenkokarn-inte roligt,men humorn finns där mitt i kryllet.
Underbart också hur Guds ord kan lysa upp varje situation tom så direkt som i myrsituationen. En underbar bild på energi, uppslagsrikedom och samarbete och vad det kan åstadkomma.God Loves Asia Vi ber skördens Herre om arbetare till denna gigantiska skörd./Margareta

EN DEL I KROPPEN sa...

Hej!
Jag känner ju inte Er men är inne på Er blogg och läser om ert intressanta uppdrag! Vi får även ert nyhetsbrev - men bloggen är spännande. Jag är så fashinerad och imponerad hur ni klarar av äventyret med Er stora familj. Tycker det är fullt upp att mäkta med vardagen med ett barn, trygg och rotad i villan i lilla Edsbyn!

Gud rika välsignelse till Er alla!

//Marie Karsbo

Caroline sa...

Hej kära vänner! Tack för den personliga hälsningen med senaste nyhetsbrevet, var härligt att få det. Önskar er allt gott i er vardag borta i Thailand.

Hälsn Caroline