tisdag 16 oktober 2007

Thaistudier och hemhjälp

Denna vecka har Daniel fått beskedet att han får gå vidare i del två av språkkursen. Det är intensiva dagar med massor av nya ord och ljud. Det thailändska alfabetet har 48! vokaler och nästan lika många konsonanter... och så fem olika toner... Det är ovant att sitta i skolbänken och när det känns som om hjärnan skall koka så är vi tacksamma att Gud lovat att vara med alla dagar.
Barnen har nu flyttat in till sina egna sängar. Denna vecka har vi fått ett till bönesvar. Phong har flyttat hit och hjälper oss med massor av det praktiska. Barnen gillar henne skarpt. Vi tackar Gud för mormor och morfar som sponsrar oss med hennes omkostnader.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej kära vänner! Intressant att läsa om livet i stort och smått för er i Thailand. Det är bra att ha en mormor och morfar som är generösa både andligt och ekonomiskt. Vi har precis själva blivit morföräldrar till lille Oliver. Petra och Stefans son, född 12 okt 2007.
Många varma hälsningar från Anki och Martin Lindgren.

Anonym sa...

Bra jobbat daniel! Det skulle vara spännande att höra din thai. Det jag minns av det ni lärde mig här i sverige var "Tji haou", hej. Mycket användbart :)

Stor kram till er alla! erika

Daniel och Paulina Brolin sa...

Tji haou! Nä de måste va "Ni haou!" å det säger man i Kina! Här säger jag Sawadee khrap! å Paulina säger Sawadee khaa

Anonym sa...

Välsignelse o tack GUD för Phong! välsignelse till hennes familj o henne i eran familj! och till er! love fr. mig i Sverige!! //Noomi.m

Noomi sa...

Underbart välsignat att barnen fattade tycke för phong på en gång! Glad över de här borta i ett kyligt sverige!!

kraaaaaaaaaam