söndag 1 juni 2008

Besök i en Isaan-by

Idag åkte vi fyra timmar nordost om Bangkok, till Phåns hemby. Vi tog med oss en säck leksaker som våra barn ville ge till barnen. Vi packade med barnpoolen därför att Phåns mamma och dotter bett om att få bli döpta. Vi blev bjudna på grillad fisk, fläsk och sticky rice, och så köttfärssås och spaghetti...

Efter maten gick vi runt i byn och bjöd in till en samling där vi delade med oss om vad Jesus gjort i våra liv. Denna by hade aldrig tidigare hört de goda nyheterna. Många var mycket intresserade och de ställde flera bra frågor. Vi förklarade vad dopet innebär och efter det fick Paulina och Phån döpa sex personer i åldrarna elva till dryga sjuttio!

Ryktet hade gått före oss om att vi gillar bananer. Som avskedsgåva fick vi tre stockar bananer! Vilket överflöd! Typiskt Gud. Det är bara att ge vidare.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Detta är HELT UNDERBART OCH MÄKTIGT!!!!!!!!!
Tänk vad Gud älskar de som aldrig hört och vad Gud älskar er som ville gå med budskapet!!!!
Vilka segerrapporter!!!!!!!
Kram Inga

Anonym sa...

Späääääääääännandee!!
Tänk vilken MÄKTIG gud vi har - så spännande!! Blir rörd till tårar!! =)

Snart SES vi i SVERIGE - när är ALLA efterlängtade!! GUD gör mäktiga ting både här o där! HAN är uppstånden, han är sannerligen uppstånden! =)

Kram från Noomi

"Fear not, O land; be glad and rejoice, for the Lord has done great things! My people shall never be put to shame". m.m. från Joel 2

Anonym sa...

vilka underbara nyheter!Gud är verkligen mäktig och vilka fantasktiska redsap han har i er alla!Det är helt underbart!Guds välsignerse önskar jag för er alla och er vidare framgång i Asien!!
Kram Anna

Mathilda sa...

WOW! Jag känner mig helt speechless... SEGERN ÄR VÅR!!!
Kram Mathilda

Emelie sa...

wow!!!! vad underbart och lasa allt som hander, gud ar sa god! skrattar for mej sjalv nar jag ser era bilder, vilka harliga minnen! ni ar underbara! harligt att det hander sa mkt, och ar otroligt tacksam att ni har det sa bra..

halsa barnen(och alla andra) med en dunderkram, ja saknar er alla massa!! ska forsoka komma upp till "metropolen" västerås nar ni ar dar!

stor kram och massa välsignelse Em

Em sa...

och exrta kul och se Pohns dotter bli dopt! halleluja!!!

Margareta sa...

Vilka vackra barn! Jesus älskar alla barnen.....