fredag 11 april 2008

Songkran

Idag fick Jemima ha med sig vattenpistolen till skolan, och ombyteskläder. Idag var nämligen sista dagen innan Songkran-lovet. Songkran är den största helgen här i Thailand, traditionellt det thailändska nyåret, nuförtiden går den mest ut på att träffa släkt och vänner och så vattenkrig förstås. I alla större städer stängs vissa gator av för att man skall kasta vatten på varann. Men vattenkriget är inte endast begränsat till dessa platser... Vill du läsa mer om den buddhistiska bakgrunden till denna helg kan du göra det här.

4 kommentarer:

Margareta sa...

Vad söt hon är dotra även i denna "stridsmundering" Behaglig svalka kanske med en liten dusch så där för den som kommer i vägen. Nu börjar man längta efter att se dig på riktgt igen älskade Jemima.
God bless You Sunny Girl!

Anonym sa...

KOMMIT hem från en underbar helg i sin helhet med 26 andra kvinnor på Hjälmaregården! SOLEN visade sig först när vi skulle åka hem - men vi hade fullt upp me annat ändå ju ;)!! ÖNSKAR er Kvinno-encountrar(med Jesus) i överflöd i BKK. Ni finns me i tanken.LOTS of LOVE i ALLT ni står i!! KRAMAR OM* //Noomi

Mathilda sa...

Cool tjej vill jag bara säga! Jag saknar verkligen dig Jemima... Kram (och resten av familjen såklart)

Anonym sa...

See Please Here