torsdag 25 juni 2009

Regnet föll på ungdomsmöte på Nyhem

Vår kyrkoturné i midsommarhelgen började vi med att lyssna på vår thailändske vän Sidney tala på Torpkonferensen. Ett starkt budskap till Sveriges kristenhet som du kan se på denna länk.

Sedan fortsatte vi till Nyhemsveckan där vi var med i ungdomstältet med hundratals ungdomar. Ett mycket speciellt möte blev det... Temat var "Lärjungaskap som håller genom allt" och Daniels predikan blev illustrerad på ett annorlunda sätt.
En minut in i predikan startar ett öronbedövande ösregn som gör att inte ens högtalar anläggningen kan föra fram ljudet till de som satt några rader bak. När väl den störtskuren var över forsade vattnet längs med golvet och så slog bilxten ned och slog ut elen.
Efter några minuter av ackustisk lovsång så kunde Daniel fortsätta sin predikan utan fungerande ljud... han ropade ut den så högt han kunde för att alla skulle höra. Han hade ju inget val, han talade ju om "att inte ge upp".

Söndagen spenderade vi på ett soligt Öckerö, där vi besökte Filadelfia fösamlingen. Västkusten är underbar! Eftermiddagen spendarede vi på Avenyn i Göteborg och fikade med församlingen NXT. Ett skönt gäng med pastor Niklas och Miriam Åhs i spetsen.
Ja, det var en intensiv men uppmuntrande helg att få möta så många olika syskon i olika kyrksammanhang och se all potential som bor bland de som älskar Jesus i Sverige.

Inga kommentarer: