fredag 29 januari 2010

Fängslande upplevelse

Denna vecka har Paulina fyllt 35 år! Vi firade med ett tjejparty på kvällen. Dagen efter så var hon med om en fängslande upplevelse.

Under de första tre veckorna av detta år har församlingen här bett och fastat inför detta nya decenium. Ett av de bibelord som vi tagit till oss under denna tid är:

"Tänk på dem som sitter i fängelse, som om ni vore deras medfångar, och på dem som misshandlas, som om det gällde er egen kropp."
Heb 13:3 (SFB)


Redan första året fick vi göra ett fängelsebesök och vi har länge bett och funderat över hur vi skulle kunna betjäna dessa människor. Men nu tror vi det är tid att göra något konkret. I onsdags var alltså Paulina och gjorde ett besök på International Detention Center, där illegala immigranter hålls i förvar. Hon mötte en femtonårig pojke från Sri Lanka. Och det mötet skakade om henne.

Kvinnor och män är separerade, men inte i besökshallen, så när vi kommer på besök får han träffa sin mamma. Paulina försökte lära känna honom och hans behov. Man får inte komma in utan istället står man på ca 1 meters avstånd bakom varsitt stängsel. Han ville ha något att läsa, han behövde schampoo och tvål. Hans ögon var matta av hopplöshet. Paulina hade köpt med sig lite grillad kyckling och fisk, frukt och vatten. De får bara ris två gånger om dagen så maten togs tacksamt emot.

Paulina kunde inte släppa pojkens sista ord. "Snälla kom igen!" Idag var vi tillbaks. Vi båda och så mormor Gunwor och morfar Henry följde också med. Det gjorde att vi också kunde hjälpa ett ungt gift par att få mötas en timme idag. Vi hade med oss biblar, böcker till femtonåringen och så skolhäften till barnen som också finns där innanför. Vi försöker efterforska lite mer om hur vi bäst kan hjälpa barnen och övriga interner.

Bangkoks fängelser är ökända. Många lever helt utan hopp. Be gärna för oss att vi skall kunna förmedla uppmuntran och fylla behov för dessa som ingen verkar bry sig om.

Tidningen Dagen gjorde en annorlunda intervju häromdan. Du kan läsa den här.

2 kommentarer:

E-K sa...

Hej!
Jag läste intervjun i Dagen och skrev ett blogginlägg där jag länkade hit. Hoppas det är OK.
Gud välsigne er!
/Emma-Karin

Anonym sa...

Hej!
Grattis Paulina lite i efterskott! Det är så trevligt att läsa om er och titta på fina bilder från ert hem och evangelisation.
Vi vill ge en hälsning till Gunvor & Henry. Vi tror att ni alla njuter tillsammans de här veckorna. Ikväll träffas TVG i vårt hem. Alla TVG:are hälsar till er alla.
Hälsn. Anki Lindgren