måndag 26 juli 2010

En vän att besöka

Idag har det varit helgdag här i Bangkok. När det blir långhelg, som nu, brukar trafiken i vår spännande hemstad bli lite trevligare. De sträckor som vissa dagar tar över en timme går på mindre än en kvart, det gillar vi. Men inte alla får ju vara lediga.

När vi först kom till Bangkok, för tre år sedan denna vecka, så träffade vi en gravid kvinna som jobbade på det hotell vi bodde på. Hon var ensamstående och vi fick uppmuntra henne och berätta för henne om Gud. Vi höll kontakten, fortsatte samtalen om livet och Jesus och vi fick en fin vän.

Pam blev mamma till en söt liten flicka och efter ytterligare några månader så fick Pam själv bli en Guds dotter och bli döpt. Under graviditeten förlorade Pam sitt jobb och har fått kämpa hårt för att försörja sig. Hela Bangkoks hotellindustri drabbades ju inte bara av en finanskris utan även av politisk instabilitet med flygplatsblockad och andra oroligheter. Pam är enastående som så många mammor. Med kreativitet och lite hjälp från sin mamma har hon hittat nya jobb. Hon jobbar hårt och offrar mycket av sin dotters uppväxt för att kunna säkra sin försörjning och dotterns framtida skolgång.

Det var länge sedan Pam var i kyrkan nu och det var länge sedan vi mötte henne. Så idag bestämde vi oss att åka och hälsa på henne på hennes jobb. Ett jätte fint kafé, där hon jobbar sju dagar i veckan, tolv timmar om dagen. Hon var så glad över att se oss och stolt över att få visa upp sin nya arbetsplats. Vi fick några minuter att samtala med henne. Hon jobbade hårt bakom disken även då vi var där och vi fick njuta av ett fint kafé och god mat.

En människa är så dyrbar i Guds ögon. Hela familjen kände att det var värt att ta av vår lediga tid för att besöka denna vän. Det kändes som om vi fick göra något litet för någon annan. Något litet men något viktigt. I denna myllrande mångmiljon stad försvinner lät individen men aldrig i Guds ögon. Vår bön är att vårt besök skulle uppmuntra Pam; att hon är inte ensam, att vi är glada över att få ha henne som vän och att Gud alltid är nära henne och aldrig kommer överge henne. Vi tackar Gud för att han påminde oss om Pam idag och att vår lediga dag tillsammans med familjen fick ett större värde.

Du försvinner aldrig i mängden i Guds ögon. Du är viktig, du är värdefull och du betyder mer än du tror för de runt omkring dig. Ta vara på det.
Skrivet av Paulina. Först publicerat på Dagen.se

Inga kommentarer: