onsdag 28 juli 2010

Världens bästa stad

Idag har Bangkok tagit emot Travel&Leisure Magazine's utmärkelse som världens bästa stad. Inte dåligt. Du kan läsa mer om det här. Det var tydligen en omröstning under årets början. Alltså innan vi tog denna bild på det som en gång var Bangkoks största köpcenter.

Det är Josef som står framför. När vi tog bilden tänkte vi inte på texten på hans t-shirt... Vi tog detta foto några dagar efter Central World brändes ned i slutet på några mycket oroliga veckor med demonstrationer, skottlossning, bombattacker och så pyromandåd. Vi som familj bor en bit utanför centrum så vi var trygga och fick ta emot några vänner som fick fly sina skyskrapor under en tid.

Så om omröstningen skett nu så kanske utmärkelsen gått till någon annan stad. Men vi tycker fortfarande att detta är definitivt världens bästa stad. Och kärt barn har många namn: Änglarnas Stad, Österns Venedig och The Big Mango är några av våra favoriter.

Men, som texten på Josef's tröja antyder, även om allt av denna världens stolthet bränns upp och så väntar något bättre. Vi väntar på en ännu bättre stad. När livet skakas eller då det kanske känns som du går igenom en eld, fortsätt se framåt, fortsätt gå. Kom ihåg hoppet vi äger, den fantastiska framtid vi fått! Everything is going to be amazing!

Skrivet av Daniel. Först publicerat på Dagen.se

Inga kommentarer: