onsdag 12 mars 2008

Våran gata

Varje dag kl 7.10 åker vi till skolan (Daniel, Paulina och Jemima) Så här brukar det se ut när vi svänger ut på vår gata. Många Bangkokbor är uppe vid 4 tiden för att köra barnen till skolan och köa in till kontoret. Ibland tar det bara 12 min för oss till skolan, oftast 35 min på morgonen men det har hänt att det tagit längre än en timma. Det är bra att ha med sig en bra bok...

Lite siffror: Redan 1990 fanns det över en miljon bilar registrerade här. Bilen är en viktig status symbol och det finns många mycket fina bilar. Statistiken säger att det säljs 500 nya bilar varje dag i denna stad. Dessutom trängs världens fjärde största bussbolag i Bangkoks trafik. Den relativt nya tunnelbanan och Skytrain transporterar 1 miljon passagerare varje dag. Statsplanerarnas mål är att minst 3 miljoner skall välja dessa alternativa transportmedel inom 4 år.

3 kommentarer:

Theresia Wikström sa...

Roligt att man känner igen sig. Där har vi gått! :) Tack för glass och härligt sällskap på vår sista dag i Bangkok (för den gången). Förbereder lite för hemgrupp här hemma i Enköping nu. Magen växer. Vi mår bra!! Gud välsigne er!!

Mathilda sa...

Oj, snacka om föroreningar... Jag håller också på att förorena Sverige eftersom jag jobbar för den fyrkantiga plastlappen...haha. Har tagit 7 körlektioner och kör en hel del med både pappa och Martin.
Ser fram emot när ni kommer till Sverige!
STOR KRAM

Farfar sa...

Vilka prydliga rader på bilarna! Här i Dhaka är det mycket mer av kaos. Jag åkte taxi från Banani, Dhaka idag ut till bibelskola CDC, en liten skraltig bil utan AC så jag fick min dos av bly mm och värme efter 45 min resa. Taxin kryssade fram mellan tillbucklade bussar och andra bilar. Men luften är betydligt bättre här nu tack vare att alla babytaxi(trehjulingar) och andra taxi kör på naturgas och även många andra bilar. Passerade flera verkstäder där de konveterar bilar från bensin till gas drift. Ha det gott, Blessings
Farfar