måndag 3 november 2008

Enastående mammor, visdom och frälsning

Sedan vi kom tillbaks från Malaysia har vi upplevt något av en känslomässig uppförsbacke. Men som barnens farmor, Birgitta, brukar säga: "Livet är en lång uppförsbacke men det gäller att ha roligt på vägen." Och som barnens mormor, Gunwor, har på väggen hemma: "Det är endast i motvind som drakar lyfter"

Ibland måste man bestämma sig för att man har "seger" (som vi säger inom rörelsen)... Och idag fick vi en skön uppmuntran. Vi bjöd hem en mamma från barnens skola. Det visade sig att hon för tjugo år sedan mött en annan missionär som berättade om Jesus för henne. Men hennes mamma förbjöd henne då att bli kristen då familjen var buddhister. Men idag beslutade hon sig med tårar i ögonen att komma hem till Gud.

Senare under dagen träffade vi Pham som blev döpt för en månad sedan. Vi hade med oss paket till hennes lilla Palm som idag fyllde ett år. Dessutom köpte vi en dyr väldoftande parfym till Pham (för hon har ingen man som köper henne sådant) och så firade vi henne ordentligt på ett glasskafé. Att vara mamma är något av världens viktigaste uppdrag och behöver uppmuntras, inte minst om man står ensam med sitt lilla barn.

6 kommentarer:

Amanda sa...

Ibland är det så att när det känslomässigt känns som jobbigast då verkar Gud som allra mest fast vi kanske inte alltid ser det på ytan. Jag tror att det är mycket på gång som ni kommer att få vara med om i närtid.
Håll fast vid det ni har.

Många kramar från Västerås

Noomi sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Vilka underbara segerrapporter!!!!
Guds rike breder ut sig i Asien.
Var glada och välsignade i allt ni gör!!Gud är så glad för er!!!!!
Kram Inga

Margareta sa...

Ni är äkta. Inte bara polerad yta.Den äktheten vinns på vägen genom livet. I synnerhet livet med Herren.Var vid gott mod! Han har vunnit seger.En seger som gällar alla dagar alla tider.
Ni beskriver så fint om parfymflaskan ni ger till henne som inte får nåt sånt. Äkta medkänsla. Att förstå och äga en sann och äkta medkänsla det får man inte när allt tycks gå på räls utan i dalen, på höjden, nerför och uppför.Var välsignade mina älskade vänner!

Noomi sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Noomi sa...

Citerar från en annan blogg som jag tror passar in i sammanhanget:
"Ibland gör små detaljer stor skillnad. Det vet alla. När man står där med en halvt monterad Ikea-soffa o upptäcker att man fått nästan rätt skruv fast inte helt rätt skruv, då gör den lilla skillnaden - stor skillnad. Att upptäcka mitt i middagen att receptet förmodligen föreskrev en halv tesked o inte en halv matsked extrastarkt chilipulver, kan vara ett annat exempel på detaljer som gör skillnad".
Hela livet består av små detaljer som gör stor skillnad! De kommer ofta till mig att den jag ser/bekräftar/möter kan vara någon som kommer få förändra världen så mycket större än jag! Så då ska vi inte förakta de SMÅ möterna - de kan vara de som gör skillnad i de stora hela. För vi behöver alla skruvar rätt till vår soffa - vi behöver rätt mängd kryddor för att kunna bjuda på soppan. Vi behöver möta rätt människor på rätt sätt - för att göra skillnad! De gjorde JESUS - de han hade närmast honom och gav sitt liv för - gjorde skillnaden o spred budskapet om honom vidare. Hade inte de funnits vad skulle ha hänt???
Minns så STARKT hur du Paulina bemötte varje person på Tv4 lika när ni var där - städaren lika samma som ”tv-chefen”!
SÅ låt oss FORSÄTT att göra det LILLA vi kan så kommer de hända SAKER i det STORA de är jag övertygad om!
Looooooots of Love =)