fredag 20 februari 2009

En Gudagiven vän

I höstas när vi skulle göra några ärenden kom vi en kvart för tidigt till ett shoppingcenter. Vi tänkte vi skulle vara effektiva och gå över till mataffären brevid, men på vägen dit upplevde vi båda två hur vi skulle gå tillbaka och se om vi träffade någon vi kunde prata med innan det öppnade. När vi kom till dörrarna så stod en propert klädd ung man och väntade. Han såg inte riktigt ut som en thai, så vi frågade honom var han kom ifrån. Han berättade lite om sitt liv, att han kom ifrån Bhu*tan och att han jobbat i Bangkok de senaste tre åren. När han frågade vad vi gjorde här och vi sa att vi startade LifeCenter International Church, så sa han direkt att han gärna ville vara med. Ett år tidigare hade han mött någon på skytrain som gett honom en liten bok om Jesus.

Vi har nu haft lite sporadisk kontakt men igår bad vi en bön tillsammans i vårt vardagsrum. Han ville uppleva syndernas förlåtelse och börja leva för Jesus. Han är en oerhört begåvad och ödmjuk man och har redan blivit en kär vän. Han går igenom en tuff tid. Han har spenderat de senaste dagarna på sjukhuset med sin thailändska svärfar som insjuknat i blod cancer. Var gärna med och be för familjen och svärfars tillfrisknande. Gud hör bön.

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh vad berörd jag blir i mitt hjärta att höra vad Gud gör i Bangkok.Det utmanar mig att hela tiden hitta nya människor att predika för i Västerås.Kram Inga