tisdag 10 februari 2009

Jesus möter människan i krisen

Efter demonstrationerna i höstas så har det inte varit som turistsäsongen brukar. Många Bangkok hotel har väldigt tomt och vissa turist stråk är alldeles för lugna. Dessutom förlorar många thailändare sina jobb då världens ekonomier skakas.

Två av Chaarts vänner från södra Thailand har gått igenom kriser som inte bara innebar att de förlorade sina jobb. Relationer har krashat. De tog sig för några dagar sedan hit till Bangkok i hopp om att få hitta ett nytt jobb och kunna börja på nytt. De bor tillsammans i Chaarts lilla enrummare.

I en dröm inatt kom Jesus till Suu (längst till vänster) och han vaknade med en ny känsla av hopp. Idag sökte de upp oss på universitet och ville bli kristna och få förbön. Tårögd berättade Suu om sin upplevelse. Visst är det fantastiskt hur Gud bryr sig om oss och vill komma till oss mitt i stormen. Tänk att vi får kasta våra bördor på honom! Be för Suu och Hard (killen i mitten), för deras familjer och deras arbetssituation. Be även för Chaart att han skall kunna hjälpa sina vänner i sin nuvunna tro och att även han skall få ett bra jobb.

3 kommentarer:

Margareta sa...

har inte varit här på några veckor. men så välsignat att se öppningar som gett resultat. Ser ut som ni, hela familjen passar som hand i handske i det det unika, specifika möjligheter Herren lett er in i.
Stor kram

Mathilda sa...

Jag älskar att se ert genuina hjärta för människor! Det har alltid funnits där och är en ständig inspiration för mig... Stor, kärleksfull kram!

Martin sa...

Jag blir rörd när jag läser om era vänner deras situation och vad Gud gör i deras liv. Det var för dem som Jesus kom och jag tror att ni är där Jesus är i mötet med dessa minsta. Ha det gott älskade vänner!