torsdag 5 februari 2009

House of Grace

På torsdagen fick Daniel förmånen att följa med Jörgen Algesund till ett barnhem. Jörgen är en av de svenska missionärer som varit längst i Thailand, och om två år firar han 50 år utav tjänst i landet. Många av pingstpastorerna i Thailand känner väl till honom efter hans viktiga insats som bibellärare och grundare av bibelskola. Vi blir alltid uppmuntrade av att möta honom och hans fru Inger.

Barnhemmet vi besökte låg några timmars bilresa härifrån. Väl där så blev jag verkligen rörd i mitt hjärta av dessa barns situation. House of Grace är ett barnhem för AIDS sjuka barn vars föräldrar dött i denna förfärliga sjukdom och som själva inte har någon som vill ta hand om dem. Nu var det 30 flickor och 27 pojkar där. En 2-årig pojke hade precis kommit dit, lika gammal som Jonathan men redan med en dödsdom över sitt liv.

House of Grace gör ett fantastiskt arbete för dessa "en av mina minsta". Tack Jesus för pastor Kitisak och hans fru som lägger ner sina liv för dessa aids-drabbade barn och änkor. Läs gärna mer på deras hemsida: www.houseofgracethailand.com

Inga kommentarer: