tisdag 13 oktober 2009

Regnsäsongen borde vara slut

Rain season coming 2 and end soon. A few months of this weath... on TwitpicPicking up kids at school today after half a day of rain in B... on Twitpic

De senaste månaderna har det regnat en del här i stan. Nästan varje dag har det varit översvämning på våran gata. Men idag var nog värst hittills. Vattnet rann in igenom taxins stängda dörrar när vi skulle hem efter morgonens matinhandling. Då hade det bara regnat ett par timmar.

När vi vid lunchtid hade vår ledarsamling fick vi ett meddellande från barnens skola om att vår gata nu var så översvämmad att många bilar kört fast. Speciell transport anordnades för att föra barnen till ett lite torrare ställe för upphämtning. Men iom att vi bor brevid skolan var det bara att ta sig hem bakvägen och sedan vada och hämta barnen.

På vägen hem passerade vi många vars hem var helt översvämmade trots sandsäcksvallar och allehanda försök att hålla vattnet ute. Be för dessa älskade människor.

När vi vadade till skolan såg vi en halvmeters snakehead fisk några cm från våra ben. Vi är förunnade att bo så nära skolan, barnen tyckte mest det var ett roligt äventyr. Nu är vi ju hemma och på torranland. Men för många här i stan är deras hem inte torranland. De har fullt sjå med att rädda sina möbler och värdesaker. Prognoserna säger att det blir värre nästa vecka. Be för Bangkok.

1 kommentar:

Noomi sa...

Åh vi får tro att som Vattnet bryter igenom så skall Guds härlighet få bryta igenom för varje bangkok bo;!! Fann i bibeln att de står ´När fienden bryter igenom som en flod, skall Herrens Ande driva honom på flykt!!

Och vi packa väl både STÖVLAR o BADKLÄDER =) när vi packar för våran livsresa mot Asien!!

Love & Blessings!!