onsdag 14 oktober 2009

Strandsatta utan rent vatten

Seaview from our Bangkok office. This used to be our street. ... on Twitpic
Idag har barnens skola varit stängd pga översvämningarna. Nästa vecka börjar deras höstlov, idag fick vi beskedet att det inte blir någon skola mer för denna vecka heller. Josef blev lite ledsen att han inte fick säga "hej då" ordentligt till sin älskade fröken.

Inatt kom det mer regn och imorse låg det sopor och skvalpade ända fram till vår grind. Det är äckligt. Avlopp, sopor, fiskar, sköldpaddor och ormar. Det luktar. Vi kan inte ta oss någonstans utom att vada. Inga taxibilar kan köra på vår gata, det är för djupt vatten på vissa ställen. Några vänner som har en jeep erbjöd sig att skjutsa oss till mataffären imorgonbitti. Vattenbilen som brukar leverera färskt vatten kom inte idag. Nu är vårt vatten slut. Vår inneboende vän vadar iväg för att köpa några flaskor med dricksvatten för kvällen.

Vattnet i kranen stinker förfärligt. När jag borstade tänderna i morse trodde jag att jag skulle kräkas. När barnen skulle ta sitt kvällsbad så var vattnet i badkaret grå-brunt redan innan barnen hoppat i. De är ändå glada efter att ha fångat fem fiskar på garageuppfarten.

Vi har det bra jämfört med några av våra vänner vars bottenplan är täckt av knädjupt vatten. Det är inte fräscht. Tack för att ni är med och ber för oss och Bangkok. Många lider förfärligt.

3 kommentarer:

Elldiss sa...

Shalom, alla 5!

"Regnet, det bara öser ner/
och jag blir så sur och våt..." Den 70-talslåten passar tydligen väldigt bra in på Bkk. med inne-vånare, nu. Ber för dricksvattnets snara återkomst,så ni ska slippa illamåendet, vid tandborstning + andra hygienåtgärder. Här i Sve-rige blåser det mycket mer än vanligt och i 1 v. har det varit vinterkallt redan. Brr! Extremt väder över hela jorden, tydligen. Tidstecken?

Har startat upp en blogg - www.elldiss.blogspot.com - och ni, som alla andra, är förståss varmt välkomna in dit!

Krama barnen och varann från mig med Guds välsignelse. Eva-Lena.

Swe-Thai Paradise sa...

Ojoj förstår att många lider. Hoppas det avtar nu bara så att ni får vatten igen.

//Stina

amanda sa...

Hoppas att ni fått tillbaka vattnet nu.
Många kramar

Amanda m familj