måndag 8 februari 2010

Fängslande perspektiv

Som vi nämnde i tidigare inlägg är det lätt att slukas av nöden vi ser i den fysiska världen. Människor på flykt. Orättvisor. Slavhandel. Prostitution. Fångenskap.

Vi som kristna har definitivt ett ansvar att skipa rättvisa, att inte bara stå tyst brevid och titta på (även om det skulle vara mil därifrån genom en tv eller datorskärm), vi är kallade att vara ett salt i förruttnelsen. Kyrkan har i historien alltid varit en föregångare med att skipa rättvisa. Men å så mycket mer vi kan göra. Nu mer än någonsin behövs det att vi reser oss upp och tar ansvar.

Samtidigt måste vi också se nöden i den andliga världen. Vi är alla evighetsvarelser. Älskade av Gud. Men fångna i synd. Jesus är den ende som kan befria oss. Fortfarande finns det miljontals människor som aldrig hört om befrielsen.

Människor som långtar efter att ta emot verklig frid och evigt liv. Individer som i sin tur kan föra Guds kärlek vidare, i ord och handling, till gränder och individer som vi själva aldrig kommer nå.

Varje fredag kommer vi personligen besöka fängelset. Vår tid vill vi också ge till att uppmuntra och utrusta andra att föra Guds kärlek vidare. En av våra vänner som också besökt fångarna, hon kommer att besöka fängelset fyra dagar i veckan. Imorgon möter vi vårt härliga team igen. Vi har världens viktigaste uppdrag: "Befria Bangkok"

Inga kommentarer: