torsdag 12 augusti 2010

Viktig kväll

Varje onsdag kväll brukar vi ha nattvard & bön hemma hos oss. Igår var det mycket speciellt. Det var vår familj och ett litet gäng thailändare.

Vi hade så kul! Det är viktigt.
Vet inte om det var konstellationen av vänner eller att vi åt/fikade tillsammans som gjorde det. Eller om det var att vi nu kommit vidare i vår vänskap. Även barnen njöt av att vara med och det märks att de känner sig trygga med detta gäng.

Vi upplevde Guds närvaro! Det är viktigt.
Mitt i den sköna stämningen samtalade vi över ett ganska allvarligt budskap. Liknelsen om talenterna och vad vi gör med allt det Gud lagt ner i våra liv. Efter bön delade vi så nattvarden. Det är sådana här ögonblick som är ganska svåra att förklara för de som inte delar vår tro. Det är heligt. Det är frihet. Innerligt och stillsamt men också jublande, bubblande glädje.

Vi gjorde planer. Det är viktigt.
Vi samtalade och bad för varandra men också vår stad, för vår församling och vår framtid. Vi har mycket i röret. Vi har många behov. Vi inser att vi behöver många mirakler. Vi behöver mera resurser. Be med oss. Vårt uppdrag är omöjligt att genomföra själva. Vi behöver Gud, vi behöver varandra. Vi pratade igenom våra rutiner inför söndagarnas samlingar och hur vi får mer tid att förbereda dessa. Det var så uppmuntrande att se hungern och ivern att bygga. Och så viktigt att få ner saker på papper. Tydlighet. Åh. Like it!

1 kommentar:

Anders Branderud sa...

Hej!
Du skriver: ” Efter bön delade vi så nattvarden. Det är sådana här ögonblick som är ganska svåra att förklara för de som inte delar vår tro. Det är heligt. Det är frihet. Innerligt och stillsamt men också jublande, bubblande glädje.”

Jag vill kommentera om det du skriver.
Utövare från alla världsreligioner påstår att det dem har upplevelser av en relation med Skaparen. Så frågan är ju då vilken religion som har rätt….

Först lite bakgrundsinfo..

[Att differentiera,]Den historiska människan hette Ribi Yehoshua. Han föddes i Betlehem av Miriam och Yoseiph (försvenskat till Josef) 7 år f.v.t. Han blev dödad av romarna 30 år v.t. Han växte upp i Nasaret. Han undervisade i Israel, inklusive i fariséeiska ”synagogor”. Han var Messias som det profeterades om i den judiska Bibeln.

Hans namn redigerades av hellenister till ”Jesus”.

Ribi Yehoshuas – Messias - ursprungliga undervisning var i enlighet med ”Moseböckerna” och den förvrängdes sedan av hellenister. Den förvrängda undervisningen finns nu att läsa i ”Matteusevangeliet” [not 1]. Ribi Yehoshuas – Messias - efterföljare hette Netzarim. Deras undervisning finns att läsa på hemsidan www.netzarim.co.il

Skaparen förbjuder mänskligheten i ”Moseböckerna” att fira högtider från andra religioner än judendom. Den historiska Ribi Yehoshua - Messias och hans efterföljare Netzarim firade aldrig nattvard. Det Ribi Yehoshua beordrade sina efterföljare var att åminnas honom när de firade den Bibliska högtiden Pesakh (som på engelska kallas ”passover”). Nattvardsriten har sitt ursprung ur religionen ”mithraism” [”Mithra” – den persiska ”solguden”]. Den är man enligt ”Moseböckerna” – och således enligt Ribi Yehoshua – förbjuden att fira.

Att följa Messias undervisning – leder en in i att observera direktiven i ”Moseböckerna” (inkl. att inte äta fläsk och skaldjur) icke-selektivt – och leder en i en levande och riktig relation med Fadern, vilket är väldigt meningsfullt!!!

Not 1: Länk
Not 2: Alla uttalanden bevisade genom den judiska Bibeln samt vederhäftig forskning på Länk