söndag 1 augusti 2010

Vilken nåd att få vara med!

Ibland hör man människor som suckar över att de borde gå i kyrkan. Men det måste man inte! Det är en nåd att man får! En hel vecka har vi väntat. Äntligen får vi träffa våra vänner och lovsjunga Jesus. Hur bra som helst! Söndagar är gudstjänstdagar för oss.

Vi brukar ofta säga att kyrkan den går vi inte bara till på söndagarna, den ÄR vi hela veckan. Det är sant. Ändå finns det något bibliskt och idag många gånger underskattat med att starta varje vecka med att komma samman och FIRA gudstjänst. David säger:

"Jag blev glad när man sade till mig: ”Vi skall gå till HERRENS hus."" (Ps122:1)

För oss som planterar en församling är vi så tacksamma att vi får ha medmänniskor som kallar sig syskon och som VILL fira gudstjänst tillsammans med oss. Vilken nåd! Vi var i början med om hur vi försökte bjuda in och få till en samling men så kom ingen. Då har vi fått haft "familjegudstjänst". Tur att vi är en hyfsat stor familj. Och så har vi en liten pudel som spär på statistiken... ;-)

Nuförtiden är våra söndagar fullpackade. Klockan nio på morgonen har vi en liten kafé samling i ett shoppingcenter i vår stadsdel. Klockan två så har vi en gudstjänst på ett litet hotell fyrtio minuter från vår bostad, men ändå vår sida staden... Klockan sex på kvällen möts vi i centrala Bangkok för ytterligare en kafésamling. Vi har vänner i olika delar av staden och varje samling har sin unika karaktär. För oss är det roligt att få ha variationen och dynamiken i alla dessa möten med människor och samhällsskikt. I Guds ögon är alla lika mycket värda, från den fattigaste till den rikaste. Och i Guds församling är vi alla syskon: studenter, generaler, husor, taxichaufförer, företagare, uteliggare, osv

Idag hade vi några nya med på våra möten. En ung kines kom och han hade aldrig tidigare hade hört om Jesus. De allra flesta i vår församling har en gång varit i hans situation. Första gången de fått höra har de förundrat börjat ställa sina frågor. Fått en bibel. Så har de fått höra mer, frågat mer, förstått mer. De har fått vänner. De har sett exempel och hört berättelser om hur Gud hjälpt andra i deras vardag. De har fått möta Jesus i lovsången. De har lärt sig be. De har fått bönesvar. När de fallit har det funnits nåd och uppmuntran. Och så växer de.

Tänk att över hela vår jord finns det människor som möts denna dag för att tillbe Jesus och lyssna på Hans ord. Men ännu finns det fortfarande många miljoner som aldrig hört om Guds kärlek. Därför behöver vi starta nya kyrkor där människor kan få Jesus-livet gestaltat och få en plats där de kan plantera sig, rota sig och därmed blomstra. Fler vill vara med, fler är inbjudna och du och jag är utsända med inbjudningskorten!

Med dessa ord vill vi säga tack för att du följt oss denna vecka och så vill vi bjuda in dig till att följa med oss hem till vår ordinarie blogg: www.godlovesasia.blogspot.com

Först publicerat på Dagen.se

Inga kommentarer: