torsdag 23 april 2009

Första HiGH LiFE-eventet

Idag hade vi vårt första HiGH LiFE här i Bangkok efter tre dagar med teamet ute på universitet. Skulle det komma några till salen vi hyrt? Bandet som skulle spela hoppade av för några dagar sedan och vi har inte kunnat få ihop några instrument förutom en gittarr.

Klockan 18 skulle vi börja men då var det bara ett litet gäng på fem personer som kommit. Teamet från LifeCenter Västerås har jobbat i sin anletes svett med att bygga relationer och evangelisera och nu var de utspridda på vägen till hotellet för att hjälpa människor hitta vägen. Vi försökte förgäves få det lilla gänget som kommit att ta lite fika, men de var inte hungriga och stämningen något ansträngd. Efter några minuter kom en handfull till och 40 minuter efter utsatt tid samlade vi ihop gänget som nu fyllde lokalen till en tredjedel.

Josef Barkenbom tog gittarren och spelade två låtar innan vi började predika. Allteftersom kvällen gick kom fler. Från att ha varit segt som sirap att predika kändes det som om det lättade mer och mer i atmosfären i rummet. En av våra thailändska vänner vittnade sedan innan Josef sjöng en till sång och vi gjorde en inbjudan.

Kvällen slutade med ett underbart kaos i förankrings- rummet. 25 personer bestämde sig för att bli kristna idag och en handfull till ville gärna veta mer om den kristna tron. Ja, det var närmare fyrtio pers inne i förankringsrummet, nästan alla som kom. All ära till Jesus.

Bilder kommer imorgon, nu skall vi sova här, totalt slut. Detta är bara början.

Uppdaterad 24 april: Nu är bilderna upplagda, totalt räknar vi 30 personer frälsta denna vecka. Det var en underbar syn att se människor som vi aldrig tidigare mött och sådana vi bett för i nio månader gå hem på kvällen lysande av glädje med en ny Bibel under armen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Wow! Vad härligt - vi gläds med er! Det kommer säkert mera...
P.S. Vår son Viktor är SOS teamet i Kohn Kaen. En del av teamet ska hälsa på er om jag förstått rätt. Får se om han kommer med där (i så fall får ni hälsa från oss :-) )
Much love

Peo & Eleinor, Guds Kraft

Anonym sa...

Jag bara ler! Thank God for his mercy and loving kindness!
He's real and can do wonderful things!
Kram på Er
/Noomi

Anonym sa...

New sporting bangor every day press bdn maine
Suppos que vous avez des pr茅occupations dans sujet environnant les l' sant茅 ou bien los angeles [url=http://www.sreecgmath.org/ralphlauren.php]Ralph Lauren[/url]
sant茅 l'ordre de l' enfant, vous devriez toujours consulter un m茅decin ou peut-rrtre un premier autre professionnel en [url=http://www.sreecgmath.org/ralphlauren.php]Polo Ralph Lauren[/url]
sant茅. S'il vous pla卯t consulter houston [url=http://www.sreecgmath.org/ralphlauren.php]Ralph Lauren[/url]
politique p confidentialit茅 et ces Issues d'utilisation avant d'utiliser ce webpage. La utiliser du blog indique l' consentement 脿 锚tre li茅 par les Environments d'utilisation.