måndag 13 april 2009

Black Song Kran - Svarta nyåret

Idag börjar det thailändska nyåret. Tre dagar av festande och vattenkrig. Men det blev mer allvarligt. Demonstration blev till våldsamheter imorse. Ni kan läsa mer om det på nyheterna. Denna dag kallas för "Black Song Kran" dvs det svarta nyåret.

Det är lugnt på våran gata förutom några barn som sprutar vatten på förbipasserande. Igår däremot hamnade vi mitt i ett tåg av rödtröjade demonstranter. Det var en lite obehaglig känsla men håller man sig borta från dessa oroliga gator så är det faktiskt lugnare än vanligt i staden.

Vi har den stora glädjen att få ha våra älskade vänner och våra pastorer från LifeCenter Västerås här hos oss denna vecka. Så roligt att få visa dem denna stad och be tillsammans över framtiden för denna stad. Visst finns det hopp för Bangkok!

1 kommentar:

Anonym sa...

Kära vänner! Roligt att ni har Sverigebesök hos Er.Underbart för dem att komma och se hur ni har det och hur ert arbete går framåt. Vi glädjs med er alla. Lagom till påsk kom vi (Svenne och Petra med barnen o Leif o jag) hem från 5 dagars tur till Sälen. Vi hade härligt solsken men också snöblask men helt underbart att komma ut på en minisemeser. Edvin o Nora gjorde stora framsteg i backarna, det är kul att se hur roligt de tycker att det var att komma till fjällen. Lilla Hilda fick prova att åke med pappa 2 gånger upp i bandliften och sedan åka utför. Hilda var annars med farmor o farfar hela tiden. Hon är helt underbart snäll o go liten tjej. På måndag åker jag till Wasa i Finland med våran kärlavdelning på en 2 dagar tur. Nu ska jag ta cykeln till c-las. Ha det så gott och hälsa till Ulrika o PJ. Kramar till er alla från oss på Skälby Ewa o Leif.